Veldman: "Trebel is heel erg bezig met het team"

WOENSDAG, 9 NOVEMBER 2022, 22:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sneller dan verwacht maakte Adrien Trebel zondag zijn rentree na een schouderblessure. Coach Robin Veldman sprak vanmiddag op zijn persconferentie voor de bekerwedstrijd tegen Lierse erg lovende woorden over de Fransman. "Hij heeft de leiderscapaciteiten om het team te sturen en mijn verlengstuk te zijn op het veld."

"Trebel heeft zijn half uur op Antwerp goed verteerd", aldus Veldman. "We gaan kijken wat mogelijk is richting morgen en zondag. Zijn terugkeer geeft ons extra mogelijkheden. Zijn ervaring in de kleedkamer is heel belangrijk. Als ik kijk hoe hij de jonge spelers begeleidt, ,ls ik zijn agressiviteit in de duels zie, hoe hij situaties inschat ... Zijn ervaring speelt een grote rol. Daarom lieten we hem tegen Antwerp ook een halfuur invallen."

"Adrien geeft een hele gretige indruk. Hij is heel erg bezig met het team. Hoe we moeten staan wanneer we de bal hebben, maar ook wanneer we de bal niet hebben. Hij spreekt spelers aan wanneer ze wat sneller links of rechts moeten stappen. Je ziet dat hij veel ervaring heeft en ook leiderscapaciteiten bezit om het team te sturen. Bij een jonge selectie is het fijn dat je als coach een verlengstuk hebt op het veld. 

Na dit seizoen is Trebel einde contract. Wil Veldman hem graag houden? "Ik ben hier ad interim en moet dus niet over de lange termijn gaan praten. Ik ben vooral blij dat Adrien nu voor ons weer belangrijk kan zijn."



anderlecht-online forum