Veldman: "Silva was gefrustreerd op zichzelf"

WOENSDAG, 9 NOVEMBER 2022, 22:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht-coach Robin Veldman had maandag een gesprek met Fabio Silva over de nukkigheid die hij zondag op Antwerp toonde na zijn wissel. "Dat hij teleurgesteld was, is ok, maar dit was niet de jusite reactie", aldus Veldman. De coach vertelde verder dat Silva nog moet wennen aan zijn nieuwe opdrachten.

"We hebben er maandag over gesproken. Hij gaf aan dat het zeker niet naar mij als coach of naar de club was, maar enkel en alleen over zijn eigen prestatie. Hij had meer van zichzelf verwacht", aldus Veldman. "Fabio wil heel graag scoren, maar zei dat hij in de hele wedstrijd niet op goal geschoten had. Het is nu een reeks wedstrijden waarin hij niet gescoord heeft en dat frustreerde hem."

"We hebben aangegeven dat dit niet de reactie is die we van hem verwachten. Dat hij teleurgesteld is en dat een plekje moet geven, is ok, maar dit was niet de juiste reactie. Daarmee case closed."

"Fabio moet geduld hebben en in scoringspositie blijven"

"Fabio is een jonge spits die graag doelpunten wil maken", vertelde Veldman ook nog. "Vanuit zijn Portugese achtergrond wil hij het team graag helpen en dicht bij de bal spelen, maar wij hebben andere spelers die ervoor kunnen zorgen dat de bal bij hem komt. Hij moet hem dus niet ophalen." 

"We helpen hem door hem beelden te tonen van fases waarbij hij de bal niet hoeft op te halen, maar dat hij geduld moet hebben en in zijn positie blijven. Als we dan vooruit spelen, staat hij in scoringspositie en is hij niet meer aan de zijkant van het veld. 

"We proberen hem duidelijk te zeggen wat we van hem verwachten. Hij komt uit een systeem met twee spitsen. Nu variëren we met een nummer tien, twee spitsen of één spits. Daarin is hij nog wat zoekende naar de juiste ruimtes."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.