Nog onduidelijkheid over nieuwe functie Verbeke

DINSDAG, 15 NOVEMBER 2022, 20:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Peter Verbeke zal nog zeker vier weken afwezig blijven. Dat vertelde voorzitter Wouter Vandenhaute, die Verbeke zondag bezocht, vanmiddag. Welke taken Verbeke nadien zal opnemen, is nog niet bekend. "Maar hij wil bij ons blijven en wij willen met hem verder."

Vandenhaute vertelde vanmiddag dat Fredberg de nieuwe sportieve baas wordt. Verbeke zet dus een stap terug. "Met Peter hebben we afgesproken dat we bekijken wat hij voor ons kan doen wanneer hij weer fit is", aldus Vandenhaute, die de pers nadrukkelijk vroeg om niet te gaan speculeren over welke taken Verbeke nu zou kunnen krijgen.

De voorzitter legde ook uit dat het Verbeke zelf was die zes weken geleden de eerste contacten met Fredberg heeft gelegd. Verbeke gaf aan dat zijn huidige takenpakket te veel werd. Ook gezien zijn privé-situatie met een mentaal gehandicapte zoon. "Ofwel moest ik versterking zoeken, ofwel een andere functie voor Peter", aldus Vandenhaute. "Peter stond open voor alles en wil lange tijd bij de club blijven."

"Peter is nog altijd ziek, al gaat het gelukkig wel wat beter", zei Vandenhaute nog. Wanneer Verbeke hersteld is van zijn zware virale infectie, zal Anderlecht communiceren wat zijn nieuwe takenpakket wordt. Paars-wit wil hem hoe dan ook alle tijd geven.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.