Fredberg: "Club bepaalt de speelstijl, niet de coach"

DINSDAG, 15 NOVEMBER 2022, 20:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een van de eerste taken die Jesper Fredberg op zijn bord krijgt, is de zoektocht naar een nieuwe coach. En hij weet goed wat hij wil: "De nieuwe coach moet passen in de filosofie en speelstijl waar de club voorstaat", aldus Fredberg. "Hoe we voetballen met een beslissing zijn van de club, niet van de coach."

"Wat voor mij heel belangrijk wordt, is de de volgende hoofdcoach past in de filosofie en de speelstijl waar de club voor staat", stelde Fredberg tijdens zijn persvoorstelling. "De manier waarop we in de toekomst voetballen, moet een beslissing van de club zijn en niet van de coach. We moeten dus het juiste profiel vinden dat hierin past."

Ik heb kandidaten die mogelijk interessant kunnen zijn, maar het is nog niet het moment om die info te delen", aldus Fredberg. "Ik heb een groot netwerk waarbinnen ik intessante profielen ken, maar ook daarbuiten zijn er coaches. Een profiel dat bij de ene club past, is niet noodzakelijk een goed profiel voor Anderlecht. De coach die we werven moet onze manier van voetbal kunnen brengen. 

"Uiteraard zal ik mijn netwerk en ervaring gebruik om het juiste profiel naar Anderlecht te brengen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.