Fredberg: "Ik kom voor lange termijn"

DINSDAG, 15 NOVEMBER 2022, 22:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jesper Fredberg sprak vanmiddag uitgebreid met de pers. Hij had het onder meer over zijn voetbalvisie en waar hij met Anderlecht naartoe wil. "Voor mij is het een succes wanneer iedereen aan de manier van spelen kan zien 'dat is Anderlecht'. Zelfs al hebben we ons truitje niet aan", zo vertelde Fredberg.

"We moeten een offensieve ingesteldheid hebben. Het gaat om dominant spelen, om een cultuur van winnen. Zowel op het veld als naast het veld. De staf en iedereen die op de club werkt moet de ambitie hebben om te willen winnen en dat op de juiste manier, op onze manier", aldus de nieuwe CEO Sports.

Financieel staat Anderlecht niet zo sterk. Kan Fredberg ook met een beperkt budget een topteam uitbouwen? "Ik zou nooit gekomen zijn als ik niet de ambitie had om Anderlecht terug naar de top te brengen. Gelukkig is in voetbal niet alles afhankelijk van geld. Er zijn ook nog andere belangrijke factoren die naar succes kunnen leiden en waardoor je kan concurreren met teams die meer financiële slagkracht bezitten. Zo is de academie hier erg interessant. Net als de geschiedenis, de cultuur, het stadion, de fans, ... We hebben zaken die andere clubs niet hebben."

"Ik kom hier voor de lange termijn. Anders zou ik mijn familie niet naar hier brengen", aldus Fredberg. "Ik zal een strategie uitwerken en duidelijk maken waar we op sportief vlak naartoe willen, zowel voor het A-elftal, voor de Futures als voor de academie."



anderlecht-online forum