Anderlecht legt sancties op na vuurwerk tegen Genk

WOENSDAG, 16 NOVEMBER 2022, 20:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft supportersgroep South Leaders sancties opgelegd nadat ze afspraken om hun tiende verjaardag vieren schonden en vuurwerk afstaken en naar het veld gooiden. Het sanctiepakket is driedelig.

"Afgelopen zondag vierde een van onze supportersgroepen (South Leaders, red.) hun tienjarig bestaan. De club gaf toestemming voor een aantal tifo's die bij aanvang van de wedstrijd werden ontrold in tribune 2. Duidelijke afspraken werden later evenwel geschonden toen er in de eerste helft vuurwerk werd afgevuurd. De wedstrijd diende onderbroken te worden en werd nadien hervat", omschrijft Anderlecht de feiten.

Intussen zat paars-wit samen met de supportersgroep. De club laat weten dat er drie sancties werden getroffen:

  • De club zal zich burgerlijke partij stellen tegen personen die geïdentificeerd worden als betrokkenen bij het incident.
  • Er worden voor de rest van het seizoen geen tifo's, vlaggen en megafoons meer toegestaan in de vakken S1-S2.
  • De supportersclub wordt de toegang tot het stadion ontzegd voor de eerstvolgende thuiswedstrijd. 
"Anderlecht wil iedereen eraan herinneren dat, conform de voetbalwet, vuurwerk en ander pyrotechnisch materiaal verboden is in de Belgische voetbalstadions. De incidenten van de voorbije weken hebben geleid tot sancties die de club financieel en operationeel zwaar treffen. Bij verdere onregelmatigheden zal opnieuw opgetreden worden", meldt Anderlecht nog.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.