RSCA Women leiden eerste nederlaag (video)

MAANDAG, 21 NOVEMBER 2022, 13:37 - Garrincha

WEDSTRIJDEN De RSCA Women hebben dit weekend hun eerste nederlaag van het seizoen geleden. In de topper tegen OH Leuven, dat net als Anderlecht allle voorgaande wedstrijden gewonnen had, ging paars-wit met 2-3 onderuit.

Een goede topper begon met twee vroege doelpunten. Vanwynsberghe opende de score voor Anderlecht, maar amper twee minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Op slag van rust lukten de bezoekers zelfs de 1-2. Buabadi (foto) scoorde kort na de pauze de gelijkmaker. De wedstrijd leek lang op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotminuten bezorgde voormalig Anderlecht-speelster Ella Van Kerkhoven de bezoekers alsnog de zege.

OH Leuven behoudt zo het perfecte rapport met 30 op 30. Anderlecht volgt op drie punten

Score: 2-3
Goal(s): 7' Vanwynsberghe (1-0), 9' Cattoor (1-1), 41' Janssens (1-2), 52' Buabadi (2-2), Van Kerkhoven (2-3)

RSCA Woman:Odeurs, Colson, Vierendeels (56' Speeckaert), Jacobs (78' De Keijzer), Vatafu, Wijnants, Deloose, Minnaert, Tison, Vanwynsberghe, Buabadi (82' Thornton)
OH Leuven:Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Mertens, Janssens (86' Veefkind), Detruyer (65' Cranshoff), Eurlings, Ampoorter, Cattoor, Van Belle (84' Van Schoonhoven), Tysiak

Geel: 32' Detruyer, 41' Tison

Scheidsrechter: Caroline Lanssens
Stadion: Lotto Park