RSCA Futures onderuit tegen Dender (video)

MAANDAG, 21 NOVEMBER 2022, 14:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN De RSCA Futures hebben gisterenavond met 2-1 verloren bij FC Dender. Enock Agyei (foto) had paars-wit nochtans op voorsprong gebracht, maar Stefano Marzo bezorgde Dender met twee doelpunten de overwinning.

Geen competitie voor de A-ploeg door het WK, dus speelde Leoni weer met zijn maten van de U23. Jongens als Verbruggen, Sardella, Sadiki, Duranville, Ishaq, Ait El Hadj en Angulo waren er niet bij. 

De eerste kans van de wedstrijd was voor Stassin, maar hij vond Dender-doelman Gies, een jeugdproduct van Anderlecht, op zijn weg. Wat later ontsnapte Leoni aan rood na natrappen aan de zijlijn. Op het halfuur opende Anderlecht de score van Agyei (foto), het was zijn eerste van het seizoen. Paars-wit slaagde er echter niet in om de voorsprong lang vast te houden. Marzo maakte gelijk.

Na de pauze kreeg Anderlecht de eerste kansen via Ferrara, Leoni en Lokesa. Toch was het opnieuw Marzo die kon scoren: 2-1. Nadien zakte Anderlecht wat weg. In de slotfase liet coach Guillaume Gillet nog de 17-jarige aanvallende middenvelder Tristan Degreef debuteren.

Na deze nederlaag staat Anderlecht op een vierde plaats met 23 punten. Beerschot telt er 26 en leiders Beveren en RWDM 28. Komende zaterdag nemen de RSCA Futures het op tegen Beerschot.

Score: 2-1
Goal(s): 31' Agyei (0-1), 40' Marzo (1-0), 60' Marzo (2-1)

FC Dender:Gies, Smet, Borry, Ragolle, Rowell, Van Oudenhove, Lallemand (79' Hens), De Bodt (57' M'Barki), Rôdes, Cukur (90' Myny), Marzo
RSCA Futures:Vercauteren, Lissens, Camara (62' Butera), Engwanda (86' Degreef), Lokesa (70' De Wilde), Leoni, Agyei, Michez (70' Diallo), Stassin, Ferrara (62' Masscho), Hubert

Geel: 58' Camara, 65' Engwanda, 81' M'Barki, 90' Smet
Rood: /

Scheidsrechter: Matonga Simonini
Stadion: Van Roy-StadionBron: © Eigen redactieanderlecht-online forum