Teodorczyk gaat met voetbalpensioen

MAANDAG, 21 NOVEMBER 2022, 14:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Voormalige Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk stopt op 31-jarige leeftijd met voetballen. Dat maakte de Pool dit weekend bekend via zijn Instagram-pagina. De vele blessures van de voorbije jaren brachten hem tot deze beslissing.

"De voorbije jaren zagen er niet uit zoals ik wilde. Ik bracht meer tijd door in het dokterskabinet dan op het veld. Ik heb geprobeerd en gevochten, maar mijn lichaam wil niet meer mee", zo schrijft Teodorczyk. "Bedankt aan alle goede mensen die ik onderweg heb ontmoet. Voetbal heeft me een nieuw leven gegeven. Het gaf me alles."

Teodorczyk speelde twee seizoenen voor Anderlecht, van 2016 tot 2018. In die periode scoorde hij maar liefst 45 doelpunten. Vooral in zijn eerste seizoen, toen Anderlecht de Pool huurde van Dinamo Kiev, was hij van goudwaarde voor Anderlecht. Nadat paars-wit hem in de zomer van 2017 definitief overnam, hoopte de club hem voor veel geld te verkopen. Dat lukte niet. Uiteindelijk loodste Mogi Bayat hem in de zomer van 2018 voor zo'n 7 miljoen euro naar Udinese. 

Door blessures werd zijn verblijf bij Udinese geen succes. Ook tijdens een uitleenbeurt aan Charleroi en een half jaartje Vicenza in de Serie B brak hij amper potten. Sinds de voorbije zomer zat Teodorczyk zonder club.
 

 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum