"Ik zeg beter niks, want ik wil morgen spelen"

DINSDAG, 22 NOVEMBER 2022, 20:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op zijn persconferentie vanmiddag kreeg Jan Vertonghen ook een vraag over de heisa rond de aanvoerdersbanden. Alvorens te antwoorden, zag je hem even nadenken. Ook nadien wikte hij zijn woorden. "

"Dat is een moeilijke vraag", zo begon Vertonghen, die dan even naar zijn woorden zocht. "Als je nu een statement maken door die armband wel te dragen, heb ik het gevoel dat we meer onszelf straffen."

"Langs de andere kant ben ik nu al bang om dingen te zeggen. Ik voel me helemaal niet comfortabel om hierover te spreken. Het zegt eigenlijk al genoeg dat ik, of wij, in de situatie worden gezet dat ik bij wijze van spreken bang ben of ik morgen wel mag spelen als ik hier iets over zeg. Dat is een hele spijtige situatie. Dat heb ik nog nooit meegemaakt in het voetbal en ik hoop dat ook nooit meer te moeten meemaken. Want dat is helemaal niet fijn."

"Wij worden gecontroleerd. Ik ben niet iemand van de grote politieke uitspraken. Maar ik zeg dat ik bang ben om er überhaupt iets over te zeggen. We zijn hier om te voetballen. En als we dat niet zouden kunnen doen door een statement te maken waarin we gewoon heel normale dingen zeggen als 'neen tegen racisme' of 'neen tegen discriminatie', dan ... "

"Maar ik zeg er beter niet over want ik wil morgen aan de aftrap verschijnen. Dus ik laat het hier maar bij. En dat zegt al genoeg, denk ik."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum