Deen Riemer wordt nieuwe hoofdcoach

DONDERDAG, 1 DECEMBER 2022, 12:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Brian Riemer wordt de nieuwe hoofdcoach van Anderlecht. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Riemer is een Deen en momenteel aan de slag als assistent-coach bij Brentford in de Premier League. Riemer tekent tot medio 2024.

De 44-jarige Riemer begon in 2003 als techniektrainer bij de jeugd van Norwich in Engeland. Na een half jaar stapte hij over naar Hvidovre in Denemarken, waar hij bij de jeugd ging werken. In 2008 was hij er ook anderhalve maand hoofdcoach.

Op 1 januari 2009 ging hij als assistent-trainer aan de slag bij de U19 van FC Kopenhagen. Een jaar later werd hij hoofdcoach van dat team. Nog eens twee jaar later promoveerde Riemer tot T2 van de A-ploeg. Die functie zou hij drie jaar bekleden. Hij werkte er onder meer onder oud-Anderlecht-trainer Ariël Jacobs. In 2015 keerder Riemer terug naar de U19.

In 2018 verliet Riemer FC Kopenhagen voor een Engels avontuur. Hij werd assistent van Thomas Frank bij Brentford. Na drie jaar in de Premiership promoveerde Brentford in 2022 naar de Premier League. Daar eindigde het vorig seizoen als dertiende.anderlecht-online forum