Anderlecht gelijk in oefenpot tegen OFI Kreta

ZATERDAG, 3 DECEMBER 2022, 21:16 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft in de vooravond 1-1 gelijkgespeeld in de oefenwedstrijd tegen OFI Kreta. De Kretenzers kwamen al na acht minuten op voorsprong, maar na de rust hing Benito Raman, op assist van Noah Sadiki, de bordjes in evenwicht.

OFI Kreta is de nummer tien (op veertien ploegen) in de Griekse hoogste klasse. Anderlecht domineerde en had maar liefst 66 procent balbezit. Dat resulteerde vooral in hoekschoppen (7 tegen 0). Paars-wit voetbalde acht kansen bij elkaar, waarvan er vier tussen de palen belandden. Kreta kreeg vijf kansen, waarvan eveneens vier tussen de palen.

Op het kwartier werd de partij even onderbroken toen Griekse supporters vuurwerk op het veld gooiden. Brian Riemer, de nieuwe Anderlecht-coach, keek toe van uit de tribune. Voorzitter Wouter Vandenhaute zat naast hem.

Dinsdag speelt Anderlecht nog een tweede oefenwedstrijd tijdens de stage in Kreta. Dan is Panetolikós de tegenstander. Deze club staat zevende in de Griekse competitie en de coach is geen onbekende: Yanis Anastasiou.