"De geschiedenis van de RSCA Academy heeft me altijd aangetrokken."

DONDERDAG, 8 DECEMBER 2022, 06:40 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Brian Riemer geeft morgen zijn eerste persconferentie in Lotto Park. Maar de nieuwe coach van Anderlecht werd al geïnterviewd door Mauve TV over de talenten van de RSCA Academy. "Tijdens de jeugdtoernooien was Anderlecht altijd de beste ploeg. Ik zei altijd tegen mezelf: dat is toch gek? 

De kweekvijver van Neerpede

"Er zijn zoveel grote clubs in Europa met enorme budgetten. Maar als je naar die jeugdtoernooien gaat, is Anderlecht altijd de beste ploeg. De afgelopen tien jaar heb ik me altijd erg aangetrokken gevoeld tot de geschiedenis van de academie van RSCA. Het is ongelooflijk dat een club als Anderlecht voortdurend zulk talent kan voortbrengen. Dus om nu deel te mogen uitmaken van deze club is een enorm voorrecht voor mij."

"Een bewondering voor de academie van Anderlecht"

"Door mijn ervaring in de Premier League en het Engelse voetbal van de afgelopen vier of vijf jaar heb ik de kwaliteit gezien van spelers die van hier naar de beste competitie ter wereld zijn gegaan. Tielemans, Dendoncker, Lukaku toen hij daar nog speelde: het is geweldig om die kwaliteit te zien. Eerlijk gezegd is de speler die Brentford het meeste pijn heeft gedaan waarschijnlijk Tielemans. Elke keer dat we tegen hem speelden, deed hij ons pijn. Om dan te beseffen dat hij uit dat milieu kwam, heeft mijn bewondering voor de academie van Anderlecht alleen maar vergroot."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.