Hele WK-voorselectie bekend: toch geen Stroeykens

VRIJDAG, 9 DECEMBER 2022, 13:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Nieuwsblad heeft de hand kunnen leggen op de volledige voorselectie van 55 spelers die Roberto Martinez had samengesteld voor het WK. Daarbij vier spelers van Anderlecht die het WK niet haalden. Niet op de lijst: Hendrik Van Crombrugge en Mario Stroeykens.

Hannes Delcroix, Yari Verschaeren, Francis Amuzu en Julian Duranville. Dat zijn de vier Anderlecht-spelers die ook in de voorselectie zaten, maar het WK niet haalden. Ter herinnering: Jan Vertonghen en Zeno Debast waren er wel bij in Qatar.

In de aanloop naar het WK lekten regelmatig namen uit van spelers die wel of niet in de voorselectie zouden zitten. Zo werd op een bepaald moment ook de naam van Stroeykens genoemd (omdat Martinez in een interview had gezegd dat hij hem in het oog hield, red.). De namen van Stroeykens en Amuzu zorgden voor heel wat kritiek als zou Anderlecht bevoordeeld worden. Dat Anderlecht met veel meer (jonge) Belgen speelt en deze bovendien profielen hebben die dunner gezaaid zijn, werd/wordt gemakshalve vergeten.

Hieronder de volledige lijst van spelers die wel in de voorselectie zaten, maar de finale WK-selectie (en reservelijst) niet haalden:

Doelmannen: Matz Sels (Straatsburg), Thomas Kaminski (Blackburn)

Verdedigers: Koni De Winter (Empoli), Maxime De Cuyper (Westerlo), Siebe Van der Heyden (Union), Sebastiaan Bornauw (Wolfsburg), Dedryck Boyata (Club Brugge), Hannes Delcroix (Anderlecht), Brandon Mechele (Club Brugge)

Middenvelders: Alessio Castro-Montes (AA Gent), Aster Vranckx (AC Milan), Romeo Lavia (Southampton), Orel Mangala (Nottingham Forest), Dennis Praet (Leicester), Nacer Chadli (Westerlo), Thomas Foket (Reims), Albert Sambi Lokonga (Arsenal)

Aanvallers: Christian Benteke (DC United), Divock Origi (AC Milan), Julien Duranville (Anderlecht), Francis Amuzu (Anderlecht), Dante Vanzeir (Union), Yari Verschaeren (Anderlecht), Adnan Januzaj (Sevilla)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.