Kompany: "Zuur afscheid bij Anderlecht? No way!"

ZATERDAG, 10 DECEMBER 2022, 14:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS VTM trok naar Engeland voor een gesprek met Vincent Kompany over de Rode Duivels en zijn belevenissen bij Burnley. Ook zijn periode bij Anderlecht kwam even ter sprake. "Ik blijf vinden dat het twee succesvolle jaren waren. Ik al sta ik wat alleen met die conclusie", vertelde Kompany.

Op de vraag of Kompany bij Burnley het voetbalplezier terugvond na zijn "toch wel zure" afscheid bij Anderlecht antwoordde Kompany met een lach en vol overtuiging: "No way zure afscheid, no way. Zuur zijn laat ik over aan de anderen. Het was absoluut geen zuur afscheid."

"Ik heb prachtige tijden gekend bij Anderlecht. Sorry. Ik weet dat er mensen zijn die graag een verbitterd iemand willen zien en daar worden ze dan iets gelukkiger van, maar dat is niet bij mij. Ik heb voor de club mogen werken waar ik begon te voetballen toen ik zes jaar oud was. Ik ben zeventien jaar bij Anderlecht geweest. Dus niets verbitterd, neen. Integendeel."

"Ik blijf wel een pad bewandelen dat ik superleuk vind. Wat ik doe, doe ik supergraag. Ik blijf het zeggen: in mijn analyse zijn we in die twee jaar bij Anderlecht heel succesvol geweest, zeker gezien de middelen die we konden investeren en de kwaliteit van de groep. Ik stond een beetje alleen in die visie, maar het blijft wel mijn conclusie."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.