Anderlecht speelt gelijk tegen Rakow

WOENSDAG, 14 DECEMBER 2022, 15:00 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn laatste oefenwedstrijd afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Rakow Częstochowa, de leider in de Poolse competitie. Het kwam snel 1-0 voor, maar voor rust misten de Poolse bezoekers heel wat kansen om op gelijke hoogte te komen. Anderlecht kwam moeilijk tot kansen en na rust kon het zelfs amper nog dreigen. Ook de Polen waren minder gevaarlijk, maar in de absolute slotfase slaagden ze er toch in om de 1-1 in doel te werken.

Anderlecht speelde zijn laatste oefenwedstrijd voor de bekerwedstrijd tegen Genk volgende week. Tegen Rakow Częstochowa begon het met twee opvallende namen in de basis: Butera en Hoedt. Butera liet een goede indruk na tijdens de stage en Hoedt stond opnieuw op het veld nadat hij geen deel meer leek uit te maken van de A-kern. Ook Rode Duivel Debast stond aan de aftrap. Onder andere Vertonghen, Raman en Silva waren niet beschikbaar.

Anderlecht klom vrij snel via Refaelov op voorsprong op assist van Amuzu, maar het was een mirakel dat deze stand nog steeds op het bord stond aan de rust. Anderlecht kwam moeizaam tot voetballen door de hoge druk van de Polen en Rakow kreeg een handvol uitgespeelde kansen, vaak via hun flanken. Deze grote kansen werden echter allemaal vakkundig gemist. Anderlecht dreigde nog eens via een afgeweken schot van Ashimeru en via Verschaeren, maar Stroeykens stond vooraan op een eiland. Butera werd met een blessure vervangen door Sadiki.

Na rust vonden enkele vervangingen plaats. Diawara ging daardoor centraal in de defensie spelen naast Hoedt. De scheidsrechter spaarde Sadiki net na het uur toen hij geel trok voor het neertrekken van een speler, want rood was ook mogelijk geweest. Anderlecht kwam na rust nooit in de buurt van de doelman van Rakow. Een te harde voorzet van Angulo in minuut 70 was het gevaarlijkste wat Paars-wit na rust liet zien. Hoewel Rakow nog steeds hoog druk zette, leken de Polen hun beste pijlen te hebben verschoten. In de absolute slotfase sloeg Rakow echter alsnog toe toen een plaatsbal in doel werd gedevieerd.

Opstelling: Van Crombrugge (Verbruggen 46'), Murillo, Debast (Trebel 46'), Hoedt, Butera (Sadiki 19'), Diawara, Verschaeren (Stassin 72'), Ashimeru (Arnstad 46'), Refaelov (Angulo 60'), Amuzu (Ait El Hadj 46'), Stroeykens

Goals: 1-0 Refaelov (12'), 1-1 X (90+1')