Anderlecht sneuvelt in de verlengingen

WOENSDAG, 21 DECEMBER 2022, 23:30 - TCV

WEDSTRIJDEN Een verdienstelijk Anderlecht is uitgeschakeld in de Croky Cup. Genk won uiteindelijk met 1-0 via een doelpunt in de eerste verlenging. In de verlengingen bleef Anderlecht proberen, maar tot kansen komen werd moeilijker en moeilijker, al kreeg Ashimeru toch nog een kans in de absolute slotfase. Benieuwd welk gelaat Anderlecht maandag gaat tonen in Charleroi.

Het begin van de verlengingen toonde aan dat de wedstrijd nog lang niet dood was. Na vier minuten stuurde Heynen Paintsil op weg naar doel. De aanvaller - net niet vanuit buitenspel - kreeg heel veel ruimte op de flank en liet de kans niet liggen. Riemer bracht met Angulo en N'Diaye zijn twee laatste krachten in het veld. Silva haalde de achterlijn en El Hadj trapte (te) centraal naar doel.

Anderlecht bleef proberen, maar tot echte kansen komen was na negentig minuten al moeilijk geworden. Riemer stuurde toch nog een hele boekhouding naar Vertonghen om het laatste strijdplan te delen. Maar een angel om Genk te steken bezat Anderlecht ook niet in de verlengingen. Ashimeru kreeg in de allerlaatste minuut dan toch nog een kans, maar Vandevoordt kwam snel uit zijn doel.

Zo eindigt de Croky Cup voor Anderlecht dit seizoen op het veld van Genk, uiteraard geen cadeau op het veld van de competitieleider. Toch kregen we de indruk dat een kwalificatie mogelijk was. De invallers konden zich niet echt doorzetten en zoals het hele seizoen miste Paars-wit een killer om een van de (halve) kansen af te werken.