Stroeykens: "Ik hou mijn droom voor mezelf"

DONDERDAG, 22 DECEMBER 2022, 14:18 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Mario Stroeykens werd volledig opgeleid bij Anderlecht, hij beschouwt Neerpede als zijn thuis en hij wilde echt doorbreken bij RSCA. Hij heeft vertrouwen in RSCA, hij heeft geen zaakwaarnemer zoals de meeste spelers en het is zijn vader die zijn carrière beheert met één persoon voor het juridische gedeelte.

Hij vindt niet dat er te veel jongeren in de paarse kleedkamer zitten zoals een paar seizoenen geleden het geval was, er is nu een goede balans. Hij ziet een groot verschil tussen Neerpede en de A-kern: de noodzaak aan resultaten. Alle details tellen in de A-kern.
 
"Je wilt koste wat kost belangrijk zijn voor het team als je eenmaal in A-kern zit," zegt hij, "dan moet je gerichter zijn en meer van jezelf eisen. Ik was lange tijd geobsedeerd door het maken van mijn eerste doelpunt, waardoor ik de basis soms vergat, die opnieuw ontdekken was een bevrijding." 

Hij is heel realistisch als hij zegt dat de ploeg beter voetbal kan produceren, het trainingskamp op Kreta was goed en de nieuwe coach wil een agressiever en dominanter voetbal dat op de aanval gericht moet zijn. Hij sluit de mogelijkheid van een goede tweede ronde en een kans om hogerop te komen niet uit.
 
Stroeykens maakte eerder al de keuze voor de Rode Duivels in plaats van het Congolese team, maar hij verloochent zijn afkomst niet. 
 
"Er is in Neerpede altijd al veel talent geweest en ook de trainers zijn daar van hoge kwaliteit.  Alles is gebaseerd op techniek met de bal en passing. Vechtlust en mentale instelling zijn afhankelijk van elke speler zelf."
 
"Ik heb niet echt last van stress, ik blijf mezelf onder druk zetten om het beste in mezelf naar boven te halen. Vincent Kompany was twee seizoenen zijn coach, en heeft hem tactisch veel geleerd. Hij was een recht door zee persoon die zich niet liet meeslepen. We hebben nog altijd contact met elkaar".

Hij is erg close met Julien Durranville, die hij beschrijft als een levensgenieter die zich niet te veel aantrekt van wat de media over hem zeggen. Hij besluit met te zeggen dat hij zijn ultieme droom liever voor zichzelf houdt. Hij krijgt veel speeltijd en zal waarschijnlijk op termijn een basisspeler worden. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.