Anderlecht informeert naar oud-OHL-spits Kaba

VRIJDAG, 23 DECEMBER 2022, 08:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN In zijn zoektocht naar offensieve versterking is Anderlecht ook uitgekomen bij Sory Kaba, vorig seizoen actief bij OH Leuven. Het Nieuwsblad schrijft op basis van Deense bronnen dat paars-wit al informeerde naar de transfervoorwaarden van de 27-jarige Guineër.

Met Fabio Silva heeft Anderlecht momenteel slechts één echte diepe spits. Daar moet wat bij. In januari wil Sporting zich dan ook versterken met een betaalbare, fysiek sterke en grote spits. Verschillende pistes worden gevolgd en één ervan is die van Sory Kaba.

De 27-jarige Kaba, 1m91 en 80 kg, speelt momenteel voor Midtjylland in Denemarken. Dit seizoen staat zijn teller op twee doelpunten en vier assists in 14 competitiewedstrijden. Hij scoorde ook één keer in de Europa League (tegen Lazio) en één keer in de beker.

Vorig seizoen speelde Kaba op uitleenbasis voor OH Leuven. Daar scoorde hij tien keer in 26 competitiematchen, waaronder een keer tegen Anderlecht. In diezelfde match miste hij in de 98e minuut nog een strafschop waardoor het 2-2 bleef.

Kaba ligt nog tot medio 2024 onder contract bij Midtjylland en zijn marktwaarde wordt geschat op 2,5 miljoen euro. Volgens Het Nieuwsblad is een transfer bespreekbaar als er 1,5 miljoen euro op tafel komt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.