Anderlecht niet in beroep: twee duels zonder publiek

VRIJDAG, 23 DECEMBER 2022, 14:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht zal niet in beroep gaan tegen de sancties die het gisteren kreeg opgelegd voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd op Standard. Dat betekent dat paars-wit twee duels zonder supporters moet afwerken. De thuismatch in kwestie is wel niet deze tegen Union, wel die tegen Zulte Waregem twee weken later.

Op 23 oktober moest de wedstrijd Standard - Anderlecht vroegtijdig stopgezet worden door wangedrag van een deel van de aanwezige Anderlecht-supporters. Gisteren veroordeelde de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal Anderlecht tot een thuis- en uitwedstrijd achter gesloten deuren, 10.000 euro boete en nog eens voorwaardelijk twee thuiswedstrijden zonder publiek.

Anderlecht laat nu weten dat het deze straf aanvaardt. De sancties houden concreet in dat er geen supporters van Anderlecht mogen afreizen naar de wedstrijd in en tegen Club Brugge (15 januari) en dat de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem (18 januari) achter gesloten deuren plaatsvindt. Gisteren werd gesproken van de thuiswedstrijd tegen Union, maar tijdens die partij zijn dus wel nog fans toegelaten.

"Veiligheid Belgisch voetbal verbeteren"

"Ook al zijn we van mening dat de opgelegde straffen buitenproportioneel zijn en betreuren we dat de verantwoordelijkheid quasi volledig ten laste van de club wordt gelegd", zo klink het in een mededeling. "De financiële impact van deze straffen is eveneens enorm."

"Toch zal RSC Anderlecht deze beslissing niet aanvechten. De club kiest ervoor om een constructieve dialoog aan te gaan met de voetbalinstanties en wetgevende organen van dit land over ieders verantwoordelijkheden, om zo de veiligheid in het Belgische voetbal te verbeteren en te garanderen."

"Al drie personen geïdentificeerd"

In de persmededeling van vandaag herhaalt Anderlecht dat het de geleden schade wil proberen te verhalen op de personen die hiervoor de verantwoordelijkheid dragen. " Voorlopig werden drie personen geïdentificeerd in het onderzoek van de politie, dat nog steeds loopt. De club startte zelf al twee procedures op voor een burgerrechtelijke uitsluiting en zal verdere juridische acties ondernemen."

Anderlecht kondigt verder aan ook in de toekomst streng te blijven optreden tegen personen die zich misdragen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.