Vlotte winst voor Anderlecht in slotmatch

ZONDAG, 13 MEI 2012, 20:17 - Garrincha

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft Anderlecht met 3-0 gewonnen van Standard. Mbokani voor de pauze en Suarez en Canesin erna, scoorden voor paars-wit. Schollen nam met enkele knappe reddingen waardig afscheid.

Voor de wedstrijd werden Suarez (Profvoetballer van het Jaar), Proto (Doelman van het Jaar) en de vertrekkers Schollen, Cordier, De Wilde en Renders in de bloemetjes gezet. In de eerste helft stuurde Schollen alvast een mooi cv richting geïnteresseerde ploegen. Hij kwam meerdere keren gevat tussen op pogingen van Standard en zorgde ervoor dat Anderlecht de nul hield.

Op het half uur lanceerde Schollen Jovanovic voor een snelle counter. Via Suarez en Molins kwam de bal bij Mbokani die in twee keer kon scoren. Een doelpunt van Standard-verdediger Kanu vlak voor de rust werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Anderlecht ging met een voorsprong naar de kleedkamer.

Na de pauze begon Standard het gretigst, maar halverwege de tweede helft verdubbelde het duo Suarez-Mbokani de paars-witte voorsprong. Suarez speelde in op Mbokani. Met een knap hakje zette die de Argentijn alleen voor doel. Suarez speelde de bal rechts voorbij Moris, liep zelf linksom en tikte het leer simpel in doel: 2-0.

Jovanovic (schot op Moris) en De Sutter (kopbal over) kwamen vervolgens dicht bij de 3-0, maar het was invaller Canesin die hier uiteindelijk in slaagde. Na een assist van Mbokani trapte hij de bal in de korte hoek in doel.