Bankzitter Grasshoppers gelinkt aan Anderlecht

VRIJDAG, 6 JANUARI 2023, 22:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De Italiaanse website Calciomercato schrijft dat Anderlecht interesse zou hebben in Meritan Shabani, een 23-jarige aanvallende middenvelder. Shabani komt sinds de zomer uit voor Grasshoppers in Zwitserland, maar veel speelt hij daar niet.

Van zijn 7e tot zijn 20e voetbalde Shabani voor Bayern München, waar hij twee keer mocht invallen in de Bundesliga. In de zomer van 2019 trok hij naar Wolverhampton. Daar ging hij bij de U21 spelen. In 2021 volgde een uitleenbeurt van een half jaar aan VVV uit Venlo, daar zou hij in de Eredivisie vier keer starten en één keer invallen. Na opnieuw een jaar bij de U21 van Wolverhampton verkaste hij vorige zomer naar Grasshoppers.

Een succes werd die transfer nog niet. Amper twee keer mocht hij starten bij de nummer zeven (op tien teams) uit de Zwitserse hoogste klasse. Tien keer viel hij in. In de beker mocht hij ook een keer invallen.

Volgens Calciomercato geniet Shabani desondanks interesse van Hellas Verona. De Italiaanse club zou, aldus nog de website, concurrentie krijgen van verschillende Europese clubs, waaronder Anderlecht. Calciomercato spreekt van een prijskaartje van twee miljoen euro. Opvallend, want Transfermarkt schat zijn actuele marktwaarde op slechts 300.000 euro.

Ons zou het alvast heel sterk verbazen mocht Anderlecht daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in Shabani. Een bankzitter van een laagvlieger in Zwitserland, serieus? Bovendien heeft paars-wit momenteel niet echt een aanvallende middenvelder nodig. Laat dat nu het type zijn dat in deze kern voldoende aanwezig is.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.