Stroeykens bezorgt Anderlecht wat ademruimte

ZONDAG, 22 JANUARI 2023, 18:04 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht kan weer (even) opgelucht ademen. De 18-jarige Mario Stroeykens scoorde na rust het enige doelpunt tegen Seraing op aangeven van de Deense aanwinst Dreyer. Anderlecht had grotendeels controle over de wedstrijd, maar het zorgde voor weinig concreet gevaar. Verbruggen moest op het half uur zijn ploeg behoeden voor een achterstand. Een verdiende zege voor Anderlecht dat hierdoor een beetje opschuift in de stand.

Anderlecht onder hoogspanning vanmiddag, maar de ploeg startte toch een beetje alsof het een oefenwedstrijd betrof in juni. Op het kwartier toonde Paars-wit zich voor het eerst. Diawara schoot na een hoekschop over. Veel technische foutjes bij Anderlecht (het veld lag er slecht bij) waardoor onder andere Raman een keer niet kon besluiten. Seraing wachtte af en rekende op de snelheid van de aanval. In minuut 31 hield Verbruggen zijn ploeg recht. Bernier draaide weg en stond voor doel, maar de Nederlandse doelman redde met zijn been.

Als Anderlecht al eens op doel kon trappen, werd er te lang geaarzeld of alsnog een onmogelijke combinatie gezocht. Een dikke vijf minuten voor rust schoot Arnstad de eerste kans voor de bezoekers recht op Dietsch. Geen denderende eerste helft van Anderlecht dat na een kwartier wel veel balbezit had, maar voor te weinig gevaar zorgde.

Het eerste gevaar na rust was een afgeweken poging van Stroeykens, recht in de handen van Dietch. Stroeykens probeerde het nog een keer met een lage deviatie op het uur. Vijf minuten later kwam Murillo net te laat om een schot van Diawara in doel te deviëren. Riemer bracht in minuut 66 Amuzu en Trebel voor een ontgoochelde Raman en de nochtans degelijk spelende Arnstad die wel met geel stond. Paars-wit ontsnapte in minuut 71 aan een nieuwe comedy caper nadat Vertonghen zich verslikte in de bal en Debast net niet in eigen doel besloot.

Een kwartier voor tijd bediende Murillo Dreyer. De Deen omspeelde Dietch en legde keurig voor doel waar Stroeykens Paars-wit op voorsprong trapte. Seraing gooide nog enkele invallers in de slotfase, maar verder dan een centraal schot van Bernier kwamen de Luikenaars niet. Anderlecht boekte zo een verdiende en een zeer belangrijke zege waardoor het een beetje opschuift in de rangschikking.

Score: 0-1
Goal(s): 0-1 Stroeykens 75'

Seraing:Dietsch, Sylla, Tshibuabua, Mbow, Sissoko (78' Ifoni), Poaty (87' Guillaume), Lepoint, Lahssaini (87' Conceicao), Mvoué, Bernier, Vagner
Anderlecht:Verbruggen, Murillo, Debast, Vertonghen, Sardella, Diawara, Arnstad (Trebel 66'), Stroeykens (89' Ashimeru), Verschaeren (Sadiki 90+2'), Raman (Amuzu 66'), Dreyer

Geel: 58' Arnstad, 62' Lahssaini, 86' Tshibuabua, 88' Sylla
Rood:

Scheidsrechter: Kevin Van Damme
Stadion: Stade du PairayNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.