Midtjylland wil Olsson goedkoper losweken bij Anderlecht

MAANDAG, 23 JANUARI 2023, 20:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS FC Midtjylland wil een poging ondernemen om Kristoffer Olsson definitief over te nemen van Anderlecht. Dat meldt de Deense krant Ekstra Bladet. De club heeft een aankoopoptie van 4 miljoen euro, maar hoopt te profiteren van de geldnood van Anderlecht om Olsson goedkoper over te nemen.

Sinds Olsson in de zomer op huurbasis bij Midtjylland arriveerde, ontpopte hij zich meteen tot een dragende speler voor het team. De club wil hem dan ook graag houden. De aankoopoptie van 4 miljoen euro vinden ze wel wat hoog, maar ook in Denemarken weet men dat Anderlecht geld nodig heeft. Dus hoopt men Olsson voor zo'n 3 miljoen euro te kunnen strikken.

Ektra Bladet weet dat Olsson bij Anderlecht bij Anderlecht ongeveer 650.000 euro op jaarbasis verdient. Geen onaardig salaris aangezien Vincent Kompany in hem een bepalende figuur zag bij zijn aankomst. Aan dat salaris zal Midtjylland moeilijk kunnen tippen, klinkt het.

Of Olsson definitief naar Midtjylland overstapt, moet de komende maanden blijken. De club huurt hem nu nog tot eind dit seizoen van Anderlecht. Het laatste woord ligt natuurlijk bij de speler zelf. Die heeft bij Anderlecht nog een contract tot 2025.

Bron: Ekstra Bladetanderlecht-online forum