Ook Agyei en Sardella bij mogelijke vertrekkers

DINSDAG, 24 JANUARI 2023, 08:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Met tien zijn ze, de spelers die Anderlecht deze wintermercato nog kunnen/mogen verlaten. De twee nieuwste namen op het lijstje zijn die van Killian Sardella en Enock Agyei (foto). Voor die laaste is er interesse van Standard.

Fabio Silva is op weg naar PSV en Sebastiano Esposito trekt wellicht naar Ternana. In hun dossiers is het louter nog wachten op de officiële bevestiging. Het verhaal over Julian Duranville kan je hier lezen. Voor hem lijkt Borussia Dortmund de bestemming te worden.

Daarna heb je de grootverdieners op een zijspoor. Bij hen zal een vertrek veel moeilijker worden. WesleyHoedt werd even genoemd bij Vitesse, maar dat is alweer even geleden. Aangezien hij in de buurt van zijn kinderen wil blijven, is een exotische bestemming niet meteen een optie. Ook voor Hendrik Van Crombrugge is er niet zoveel interesse. Enkele clubs informeerden, maar een transfer in de zomer lijkt realistischer.

Voor Adrien Trebel was er een bod van Hatayspor, maar de Fransman wil niet naar Turkije. En dan heb je nog Benito Raman. Ook hij heeft een mooi salaris, waardoor een uitleenbeurt moeilijk wordt. Vorige zomer was er interesse van Westerlo.

Tot slot zijn er nog drie jongeren die mogen beschikken. Voor Killian Sardella is er interesse uit Nederland en België, maar dan moet er eerst een andere verdediger bijkomen. Noah Sadiki is in juni einde contract. Zowel club als entourage staan niet weigerachtig tegenover een vertrek deze winter. PSV, Glasgow Rangers en Lille werden al genoemd.

Tot slot is er Enock Agyei. De 18-jarige flankaanvaller uit Verviers is een certitude bij de RSCA Futures, maar hij is in juni einde contract. In de zomer kon hij nog naar het Burnley van Vincent Kompany en ook nu is er veel belangstelling. Clubs uit Engeland, Duitsland, Zwitersland, Nederland, Italië en Frankrijk tonen interesse, net als twee Belgische clubs. Standard zou de grootste kans maken omdat het ook zijn broer Ebenezer, die onlangs de deur van Neerpede achter zich dicht trok, wil vastleggen. Bij Standard zou Agyei dichter gaan aanleunen bij de A-ploeg dan nu bij Anderlecht.

Bron: Het Nieuwsbladanderlecht-online forum