Debast: "Me altijd helemaal geven voor Anderlecht"

WOENSDAG, 25 JANUARI 2023, 20:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zeno Debast is één van de kandidaten om vanavond de trofee van beste jongere te winnen op het gala van de Gouden Schoen. Bij aankomst werd hij al even aangesproken door een reporter voor enkele vraagjes. 

"Het is snel gegaan in 2022 en er is veel gebeurd. Voor mij alleen maar positief. Ik hoop dat 2023 ook zo'n jaar wordt", zo vertelt Debast. 

Al het positieve voor Debast loopt wel samen met een moeilijke periode voor Anderlecht. "Elke ervaring die ik opdoe, zowel bij de nationale ploeg als bij Anderlecht, probeer ik mee te nemen en zo de club zo goed mogelijk te helpen. Ik ga me altijd helemaal geven voor Anderlecht."

De interviewer vroeg ook of het bij Debast pijn doet dat sommige talentvolle jongens vertrekken (doelend op Duranville, red). "We zouden natuurlijk graag hebben dat die jongens bij ons blijven, maar dat is iedereen zijn eigen situatie. We kijken vooral naar onszelf en naar de spelers die willen blijven en voor de club willen blijven vechten."

"Afgelopen weekend boekten we een mooie overwinning tegen Seraing. We moeten dat vertrouwen proberen mee te nemen naar de andere wedstrijden. Het deed zeker deugd."

Debast is één van de kandidaten voor de prijs van belofte van het jaar. Wie ziet hij als concurrenten? "Ik denk dat er veel goede spelers zijn. Ik denk aan Maarten Vandevoordt, Bilal El Khannous, Mike Trésor, ... We zien wel."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum