Riemer: "Amuzu kan ooit Gouden Schoen winnen"

WOENSDAG, 25 JANUARI 2023, 20:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voorzitter Wouter Vandenhaute, CEO sports Jesper Fredberg en coach Brian Riemer wonen vanavond namens Anderlecht het gala van de Gouden Schoen bij. Die laatste twee spraken bij hun aankomst ook even met de pers. Riemer sprak onder meer over het vertrek van Fabio Silva.

"Voor 2023 heb ik grote verwachtingen", vertelde Fredberg. "Ik kwam naar deze club omdat ik ambitieus ben. Ik ben hongerig om iets te bereiken. Maar de voorbije weken waren moeilijk en we moeten de dingen aanpakken. Maar het potentieel is groot. We moeten er stap voor stap voor zorgen da morgen altijd beter is dan gisteren Als dat lukt, zie ik de toekomst goed tegemoet.

Fredberg kreeg ook de vraag welke Anderlecht-speler in de toekomst de Gouden Schoen kan winnen. "Zeno Debast", klonk het stellig. "Hij is een speler met een mooie carrière voor zich."

Riemer kreeg dezelfde vraag. Ook hij noemde Debast, maar voegde nog een tweede naam toe. Die van Francis Amuzu. "Hij heeft fanstatische kwaliteiten, maar op dit moment heeft hij wat problemen met zijn afwerking. Als hij op dat vlak vooruitgang boekt, kan hij een kandidaat worden om te winnen."

Riemer kreeg daarnaast ook vragen over Fabio Silva en mogelijke aanwinsten. "Ik denk dat we nog één of twee verdedigers kunnen gebruiken. Momenteel hebben we er niet veel. Na het vertrek van Fabio Silva is ook een spits nog welkom. Fabio wilde elders succes zoeken. Ik vertelde hem dat ik enkel spelers wil die bereid zijn om alles te geven voor Anderlecht. Als je die bereidheid niet hebt, dan denk ik dat je beter elders gaat."



anderlecht-online forum