Officieel: Duranville naar Dortmund

VRIJDAG, 27 JANUARI 2023, 12:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft zopas de transfer van Julian Duranville naar Borussia Dortmund aangekondigd. "De club heeft alles in het werk gesteld om Julien, binnen een duidelijk kader en traject, een toekomst te bieden binnen het eerste elftal van paars-wit. De speler en zijn entourage verkozen echter de stap naar het buitenland", zo schrijft de club.

 "Duranville heeft na tien jaar bij paars-wit beslist om de club te verlaten", begint het bericht van Anderlecht. "Al geruime tijd knoopte de club gesprekken aan met de speler en zijn entourage om Julien langer aan de club te binden. De club heeft alles in het werk gesteld om Julien, binnen een duidelijk kader en traject, een toekomst te bieden binnen het eerste elftal van paars-wit. De speler en zijn entourage verkozen echter de stap naar het buitenland. 

Volgens Anderlecht biedt een transfer naar Dortmund nu voor alle partijen de beste oplossing: "We zijn uiteraard in de eerste plaats triest dat we een talent als Julien Duranville verliezen", reageert CEO Sports Jesper Fredberg. "Onze ambities zijn niet veranderd: we willen onze eigen talentvolle spelers begeleiden naar hun doorbraak in het eerste elftal en onze fans ook het plezier schenken om hen aan het werk te zien."

"Gezien de specifieke omstandigheden rond Julien is dit de beste oplossing voor de speler en de club", gaat Fredberg verder. "Dortmund heeft een uitstekende reputatie wat betreft de begeleiding van jonge talenten, dus we zijn uiteindelijk ook blij dat Julien zich bij zo'n club verder zal kunnen ontwikkelen."

"Iedereen binnen Anderlecht, en in het bijzonder de jeugdcoaches en medewerkers die Julien Duranville hebben begeleid in de laatste tien jaar, wensen hem het allerbeste toe in zijn verdere carrière. Julien zal altijd welkom zijn en blijven op Neerpede", zo besluit paars-wit.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.