Opnieuw 0-0 tegen Antwerp

ZONDAG, 29 JANUARI 2023, 15:42 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft weer een punt gehaald tegen Antwerp. Het speelde geen slechte wedstrijd, maar strandde op zijn eigen aanvallende beperkingen. Het creëerde, ondanks goede wil, geen enkele echte kans in de hele wedstrijd. Verbruggen was aan de overkant wel nodig om Antwerp het scoren te beletten. Na rust werden zowel Stengs en Raman (tweemaal geel) uitgesloten. Er wacht Anderlecht nu een belangrijk drieluik met matchen tegen Oostende, STVV en Kortrijk.

Toch wel een bijzondere wedstrijd voor Jan Vertonghen die het voor het eerst in Belgë opnam tegen Toby Alderweireld, zijn 'partner in crime' bij de Rode Duivels en Tottenham. Anderlecht speelde een aardig eerste kwartier. Na tien minuten kreeg Pacho de bal tegen zijn hand na een slechte balcontrole. We hebben de voorbije seizoenen al strafschoppen zien gegeven worden waar er minder aan de hand was. Daarna was er ook nog een voorzet van Dreyer die iemand miste met wat gestalte voor doel. Muja, die helemaal alleen was gelaten, dreigde aan de overkant voor het eerst voor Antwerp.

Mooie combinatie tussen Ashimeru en Verschaeren in de 18de minuut. De Ghanees ging neer, maar de VAR vond het (terecht) geen penalty. Anderlecht bleef de betere ploeg, maar kwam moeilijk in de buurt van het strafschopgebied. Net na het half uur draaide Verschaeren een schot vanop afstand een halve meter naast het doel. In het laatste kwartier nam Antwerp de wedstrijd in handen , maar zonder dat er kansen vielen. Een degelijke eerste helft van Anderlecht, weliswaar zonder echte kansen.

Na rust kreeg nieuwkomer Kerk bij Antwerp een grote kans in gechenkverpakking nadat er achteraan weer stuntelig en onnodig werd uitgevoetbald. Verbruggen kon de poging van Kerk uit de hoek halen. Anderlecht had gevaarlijk kunnen zijn, maar de voorzet van Amuzu was te hoog. Daarna  tweemaal knappe en noodzakelijke interventies van Verbruggen. Hij sloeg een plaatsbal van Balikwisha uit doel en was daarna op tijd om de rebound te stoppen.

Opschudding op het uur. Stengs kreeg rechtstreeks rood voor een reactie tegen Ashimeru in een verder faire wedstrijd. In de schermutseling die volgde op de uitsluiting zagen De Laet en Raman geel. Via Dreyer, na rust de meest bedrijvige aanvaller, versierde Paars-wit een aantal corners, maar zoals wel vaker werden die meestal slordig gegeven. Antwerp leunde met een man minder achteruit, maar Paar-wit diende uit te kijken voor de tegenaanval.

Een kwartier voor tijd tekende Raman voor de domste actie van de wedstrijd. Hij leed eerst heel makkelijk balverlies, maar bijzonder dom was zijn reactie om Pacho aan de trui te trekken wat hem uiteraard op een tweede geel kwam te staan. Het evenwicht qua manschappen op het veld was dus hersteld.

Ondanks de moedige wedstrijd van Paars-wit had het na 80 minuten nog steeds geen enkele bal binnen het kader getrapt. In de slotfase werden Refaelov voor Dreyer en Trebel voor een goede Diawara van de bank gehaald. Het zou een korte invalbeurt worden voor de Fransman die een dikke tien minuten later geblesseerd werd vervangen door Leoni. In de toegevoegde tijd trapte De Laet nog centraal op Verbruggen en kreeg Antwerp nog een corner, maar de wedstrijd eindigde net zoals de heenwedstrijd op een 0-0.

Op zich mag Anderlecht niet klagen over het punt tegen ploeg in vorm Antwerp. Het speelde op zich geen slechte wedstrijd, maar in de zone van de waarheid ontbreekt het enorm aan kwaliteit om de gepaste assist te geven of om te scoren. Hopelijk komt er toch nog versterking bij, want zonder extra aanvallende versterking(en) (Dreyer speelde zeer verdienstelijk) zal de competitie eind april zijn afgelopen voor Anderlecht.

Anderlecht moet nu vrijdag naar Oostende en net zoals Seraing wordt dat een erg belangrijke wedstrijd. Daarna volgen nog wedstrijden tegen STVV en Kortrijk. Daarna zal Paars-wit vermoedelijk al een beter zicht hebben of het behalen van Europe Play-Offs nog mogelijk is.