Riemer: "De jongens moeten in zichzelf gaan geloven"

ZONDAG, 29 JANUARI 2023, 20:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na afloop van de partij tegen Antwerp haalde Anderlecht-coach Brian Riemer twee grote werkpunten aan voor zijn team. Het eerste: hij wil dat zijn spelers vaker op doel trappen. Het tweede: Anderlecht moet zichzelf leren belonen.

"Trap in godsnaam naar doen", zo vertelde Riemer op zijn persconferentie na de partij. "Ik begrijp het echt niet. In mijn carrière moest ik vaak tegen spelers zeggen dat ze niet mochten trappen, maar de aanval moeten uitspelen. Hier moet ik ze bijna verplichten om wél te trappen. We komen zo vaak in goede schietpositie en we hebben spelers met zoveel kwaliteit: Yari, Benito, ...

"We moeten stoppen met onszelf te straffen. In de zeven wedstrijden dat ik hier al ben, kwamen we vaak in situaties waarin we in staat zouden moeten zijn om te controleren", aldus Riemer. "Dat zijn de twee lessen die ik vandaag geleerd heb."

"Ik zag dingen die me bevielen"

"We domineerden in de eerste helft en controleerden de wedstrijd. We kwamen vaak in gunstige plaatsen rond het strafschopgebied van Antwerp, zoals ons plan was. Onze hoge pressing was ook goed. Ik zag veel positieve zaken, vooral voor de rust", vertelde Riemer nog. 

"Na de rust lag het spel meer open. Helaas ging het na een tijd te vaak over de beslissingen van de scheidsrechter in plaats van over de match zelf. Als ik focus op de prestatie, dan zag ik dingen die me bevielen".

"Tweede geel Raman was dom"

De Anderlecht-coach had het ook over de uitsluiting van Raman. "Ik ben ontgoocheld. Het is jammer dat we het voordeel van een man meer niet konden houden. De eerste gele kaart vond ik erg streng. De tweede was gewoon dom. Hij zei dat hij vergeten was dat hij al geel had. Dat kan gebeuren door de intensiteit. Maar dat willen we uiteraard vermijden."

Raman zal nu één wedsrijd missen door schorsing. Nu moeten we écht op zoek naar een spits", lacht hij. "Zonder in detail te treden kan ik zeggen dat er momenteel veel bezig is. Jesper is daar momenteel heel hard aan het werk."

"Maar het gaat om meer dan transfers. We hebben voorin veel in en rond de box. De jongens moeten gewoon in zichzelf gaan geloven, want als je niet schiet, scoor je niet."anderlecht-online forum