"Slimani heeft profiel dat we nog misten"

DONDERDAG, 2 FEBRUARI 2023, 22:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Islam Slimani is de spits die Anderlecht op Deadline Day uit de hoed toverde. Coach Brian Riemer en CEO Sports Jesper Fredberg vertelde vandaag allebei dat ze volop geloven in de meerwaarde van de Algerijn. "Hij heeft kwaliteiten die we op die positie nog misten."

"Ik ben zeer blij met zijn komst", vertelt Riemer. Volgens de coach heeft Anderlecht zich goed geïnformeerd vooraleer het Slimani liet tekenen. Hij ziet dat de spits kwaliteiten heeft die zijn huidige aanvallers niet hebben. "Hij is groot en sterk. Je kan hem in de voet aanspelen. Op die manier kunnen we opschuiven. Islam zorgt ook voor présence in de box."

Ook Fredberg gaf aan dat Slimani al een tijdje op hun lijst stond. "Liefst kopen we jonge spelers die we op termijn met winst kunnen doorverkopen, maar gezien de huidige situatie vind ik het niet fout om een ervaren spits te halen", aldus Fredberg. "We hebben met Stroeykens, Raman en Stassin goede spitsen, maar zij hebben een ander profiel. Slimani kan op korte termijn een oplossing zijn voor ons probleem."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.