"Profiel Silva paste niet meer in onze manier van voetballen"

VRIJDAG, 3 FEBRUARI 2023, 13:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In zijn gesprek met de media kwam Jesper Fredberg gisteren ook terug op het vertrek van Fabio Silva. Volgens hem past het profiel van de Portugees niet meer in de manier waarop Anderlecht nu wil spelen. In Het Nieuwsblad wil vader Silva intussen ook nog een woordje kwijt over het vertrek van zijn zoon.

"Silva is een hele goede voetballer, maar zijn profiel beantwoordde niet meer aan de manier waarop wij willen voetballen", is Fredberg duidelijk. Volgens de Deen laat het huidige spelsysteem van Anderlecht niet toe dat Silva het beste van zichzelf kan tonen. Een oplossing, lees vertrek, was dus nodig.

Silva koos Anderlecht

De voorbije weken is er veel geschreven over Silva. Zo klonk het dat hij een aanvaring had met coach Brian Riemer en dat zijn fysieke waarden niet goed zouden zijn. In Het Nieuwsblad geeft vader Jorge Silva zijn versie van de feiten. 

Vader Jorge begint met te zeggen dat het de clan-Silva was die bij Anderlecht is uitgekomen. Ze zochten een goede club voor Fabio en hun oog viel op het Anderlecht van Vincent Kompany, dat met twee spitsen speelde (Zirkzee en Kouamé, red). Toen Kompany vertrok, spiegelde Anderlecht aan Silva een mooi en ambitieus project voor met Felice Mazzu. Dat overtuigde Silva. 

Veranderde speelstijl

Na aan goed begin, waarin Silva ook vaak scoorde, begon het moeilijker te gaan en kwam er een nieuwe coach. "Onder Riemer veranderde de voetbalvisie", aldus vader Silva. "In de laatste vier duels kon Fabio maar één keer op doel trappen. En dat was nog goal ook (tegen Union, red.)." Volgens vader Silva was er geen offensieve steun meer en kwamen er lange, moeilijke ballen in de plaats. "In de hoop dat Fabio een mirakel zou verrichten."

Na de wedstrijd in Brugge besloot de familie Silva dat het zo niet verder kon. Dat er toen een discussie wat met Riemer ontkent vader Silva. "Fabio heeft gewoon vertelt dat hij zich niet meer goed in zijn vel voelde door de speelstijl, de lange ballen en het gebrek aan doelkansen en dat liever een andere club zocht."

EK in juni

Wat ook meespeelde: in juni spelen de U21 van Portugal het EK en daar wil Silva goed presteren. Als Anderlecht naast de top acht zou grijpen, zit het seizoen erop op 21 april. Bijna twee maanden niets doen zou dan niet goed zijn. En dus kwam er een vertrek. Kompany wilde Silva naar Burnley halen, maar PSV vond men een betere optie.

Volgens vader Jorge heeft Silva geen enkel probleem met Riemer of Anderlecht. "Fabio heeft altijd een uitstekende band gehad met de supporters en iedereen binnen de club", klinkt het. Volgens zijn vader smeekten de ploegmaats Fabio om te blijven en heeft hij nadien iedereen bedankt met een etentje. "Fabio heeft altijd alles gegeven voor Anderlecht."



anderlecht-online forum