"De club bepaalt de speelstijl, niet de coach"

VRIJDAG, 3 FEBRUARI 2023, 13:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voortaan zullen het niet meer de coaches zijn die de voetbalvisie van Anderlecht bepalen, wel de club. Dat vertelt CEO Sports Jesper Fredberg. Volgens hem zijn coaches passanten en is het niet goed om een deftige kern samen te stellen.

In zijn babbel met de pers gisteren wijst Fredberg erop dat coaches in Europa doorgaans 12 tot 14 maanden bij een club blijven. "Je laat een passant toch niet alles bepalen?", stelt hij. Als de ene coach op die manier wil voetballen en een andere coach op een andere, dan kom je volgens Fredberg in de problemen. "Want dan investeer je als club in spelers die misschien niet passen bij de speelwijze van de volgende coach."

Fredberg maakt de vergelijking met een bedrijf. Daar is het ook niet een manager die de langetermijnvisie bepaalt, wel de CEO. Fredberg stelt dat het de club is die bepaalt hoe er gevoetbald wordt en vervolgens een coach aanstelt die dat in praktijk kan brengen. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.