Fanboard en twee supportersclubs eisen weer ontslag Vandenhaute

VRIJDAG, 3 FEBRUARI 2023, 14:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In een open brief roepen de leden van de Fanboard en de supportersgroepen Mauves Army 03 en South Leaders opnieuw op tot het ontslag van voorzitter Wouter Vandenhaute. Verder eisen ze de rehabilitatie van Jean Kindermans. Ze dreigen ook met nieuwe acties.

Lees hieronder de volledige tekst van de brief

Na onze eerste oproep op 11 januari heeft Wouter Vandenhaute aangekondigd dat hij een stap opzij zet in de dagelijkse leiding van RSC Anderlecht door 'niet-uitvoerend voorzitter' te worden.

Sinds deze aankondiging is er naar onze mening weinig veranderd. Ons vertrouwen in hem is volledig verdwenen en iets wat wij beschouwen als een mediastunt zal hier geen verandering in brengen! Wij geloven niet in deze stap terug, getuige uw nog steeds prominente aanwezigheid rondom de sportieve staf. Wij zien dan ook het nut niet van de tiel 'niet-uitvoerend voorzitter'. Uitvoerend of niet-uitvoerend, u bent niet langer onze voorzitter, wouter. De cultuurverandering die u ons belooft, gaat vooral via uw vertrek!

Echter beseffen we ook dat we nu alle kansen moeten geven aan de CEO's Fredberg en Bornauw om orde op zaken te stellen. Wij geven het dan ook tot het einde van het seizoen om te bekijken hoe onafhankelijk deze CEO's kunnen en mogen werken. Wat betreft Jean Kindermans eisen we dat hij zo snel mogelijk terug in de armen wordt gesloten zodat op de academie de rust kan wederkeren.

Aan de andere aandeelhouders en bestuursleden, waaronder Marc Coucke, het is tijd om uw verantwoordelijkheid te nemen. Doe wat nodig is om onze club te redden en ervoor te zorgen dat niemand anders dan degene met een sportief mandaat zich met voetbal bezighoudt.

Ten laatste geven we jullie nog mee dat jullie slechts passanten zijn met geld die denken de club te kunnen vertegenwoordigen! Vergeet niet dat wij, supporters, voor eeuwig het paars-witte hart van deze club zijn en dat we zullen blijven waken over het DNA van Royal Sporting Club Anderlecht.

Indien ons standpunt niet wordt gerespecteerd, zullen er verdere acties ondernomen worden.


 Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum