Riemer: "Bewust voor lange bal gekozen"

ZATERDAG, 4 FEBRUARI 2023, 21:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de partij tegen Oostende sprak coach Brian Riemer over een "belangrijke overwinning" waar hij "heel blij" mee was. De Anderlecht-coach kreeg ook een vraag over de veelvuldige lange ballen die zijn spelers trapten. Dat bleek deel van het tactische plan.

"Tegen Oostende is het zelfmoord om veel korte passes te geven", vertelde Riemer. "Ze zetten heel erg in om de bal hoog te veroveren. We wisten dus dat er ruimte in de rug van hun verdediging lag. We hebben één van de beste spelers om daarvan te profiteren (Riemer doelt om Francis Amuzu, red.)."

"De momenten waarop we het meest afzagen, waren die toen we korte passes begonnen te geven. Dat is wat Oostende ons wilde laten doen. Dus ja, de lange bal was een deel van het plan."

Riemer beaamde wel dat zijn ploeg beter kan dan het geen ze toonden. "Op training zie ik veel kwaliteit. Maar de ploeg is jong en kende al een moeilijk seizoen. Hierdoor missen we soms zelfvertrouwen."

Dat Anderlecht nu drie keer op rij de nul hield, stemde hem wel tevreden. "Dan heb je een goede kans om te winnen", aldus Riemer. "De organisatie staat goed, maar de spelkwaliteit is nog niet wat we willen."

Bron: Sporzaanderlecht-online forum