Belangrijke slotspeeldag voor RSCA Futures

MAANDAG, 6 FEBRUARI 2023, 13:47 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

1B Volgend weekend wordt de slotspeeldag gespeeld in de Challenger Pro League. Dat wil zeggen dat na deze speeldag de deelnemers aan de Promotion en Relegation Play-offs vastliggen. De RSCA Futures staan momenteel zevende en zitten net in de Relegation Play-offs, maar ze hebben hun lot wel nog in eigen handen.

De Futures begonnen sterk en stonden lang in de top-6 van de stand. Momenteel staan ze zevende met twee punten achter op Lierse en een punt achter op Lommel. Zelf heeft Anderlecht ook maar slechts een puntje voorsprong op Deinze. Maar de kalender zorgt voor een spannend slot.  Lommel neemt het immers thuis op tegen Lierse en Anderlecht moet op bezoek naar Deinze. Lommel of Lierse verliezen sowieso punten en als Anderlecht wint in Deinze eindigt het in de top-6.

In de Promotion Play-offs wordt een rechtstreeks ticket naar 1A verdeeld, de andere vijf clubs blijven in de Challenger Pro League. Belofteteams kunnen niet promoveren. Het ticket gaat in dat geval naar de eerstvolgende 'niet-belofte' club. In de Relegation Play-offs degradeert de laatste in de stand. Belofteteams kunnen wel gedraderen, maar omdat de punten uit de gewone competitie niet worden gehalveerd, lijkt het quasi onmogelijk dat de Futures zullen dalen. Ze hebben immers een voorsprong van zeventien punten op Virton en vijftien punten op Jong Genk.anderlecht-online forum