"Tweede doelpunt moest afgekeurd worden"

MAANDAG, 6 FEBRUARI 2023, 20:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het tweede doelpunt van Anderlecht in Oostende had niet mogen worden toegekend. De VAR had moeten ingegrijpen voor buitenspel van Islam Slimani eerder in de fase. Dat meldt het Professional Refereeing Department.

Op de beelden vrijdag was duidelijk te zien dat Slimani een voetje buitenspel stond. Toch lieten scheidsrechter en VAR voortspelen en keurden ze het daaropvolgende doelpunt van Anderlecht goed.

"Nadat Slimani de bal speelt, raakt Oostende-speler Pierre Dwomoh de bal en gaat die richting het midden van het terrein", zo begint de analyse van het Professional Refereeing Department. Wellicht is het om die reden dat de scheidsrechter noch de VAR ingrijpt.

Onterecht, zo klinkt het nu. "De Oostende-speler heeft geen gecontroleerd balbezit", aldus het Professional Refereeing Department. "Hij raakt of speelt de bal niet bewust. Het aanvallende team (Anderlecht, red.) kreeg meteen weer balbezit en ging door met aanvallen. Men kan dus niet spreken over een nieuwe aanval."

"Daarom", zo luidt de conclusie, "moest het doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd."Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.