Slimani: "Ik wil langer blijven dan zes maanden"

MAANDAG, 6 FEBRUARI 2023, 22:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met een invalbeurt van twintig minuten debuteerde Islam Slimani vrijdag voor Anderlecht. Een grootse prestatie leverde hij nog niet, maar de Algerijn hoopt snel beslissend te zijn voor zijn nieuwe club. "Ik ben hier om doelpunten te maken", klonk het na afloop.

In tegenstelling tot veel Deadline Day-transfers die Anderlecht in het verleden deed, arriveerde Slimani wel met het nodige wedstrijdritme in de benen. "Conditioneel zit ik dicht bij mijn beste niveau", vertelde Slimani na de wedstrijd in Oostende. De spits geeft aan dat hij nog maar één keer meetrainde en zijn ploegmaats nog moet leren kennen, maar dat hij ongeduldig is om voor het eerst een hele wedstrijd te spelen.

Met zijn ervaring rekent Anderlecht ook op Slimani om het team op sleeptouw te nemen. "We hebben een goede, jonge ploeg. Ik ga proberen hen te gidsen. Ik wil met jongeren spelen die vooruitgang willen boeken."

Slimani kreeg bij Anderlecht een contract tot juni. "Maar als het aan mij ligt, wil ik langer blijven dan die zes maanden."

Bron: Het Nieuwsblad (mla)anderlecht-online forum