"De coach geeft me vertrouwen en leert me veel"

MAANDAG, 13 FEBRUARI 2023, 18:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het lijkt erop dat Anderlecht zijn linksback voor de rest van het seizoen gevonden heeft. In eigen huis nog wel. Killian Sardella ontpopte zich de voorbije wedstrijden tot een betrouwbare kracht links achteraan in de defensie. "Het is een geluk om met jongens als Vertonghen en Refaelov te spelen."

"De coach geeft me vertrouwen en leert me veel", vertelt Sardella in La Dernière Heure. "Het is een geluk om met jongens als Vertonghen en Refaelov te kunnen spelen. Ik geniet van de matchen die ik mag spelen en doe mijn best."

Het ontgaat Sardella niet dat er naast het veld de nodige rumoer is rond de club, maar voor hem telt wat op het veld gebeurt. "Een tijdje geleden was er sprake van de degradatiestrijd, maar we blijven Anderlecht. Zulke teams sterven nooit en staan op uit de as."

Sardella is ook vol lof over de nieuwe spits Islam Slimani. "Hij is een spits van wereldklasse en toont meteen zijn ervaring. Een kans en het is goal. We voelen aan alles dat hij een grote carrière kende. Wij, de jongeren, kijke naar hem met sterretjes in de ogen. Zijn energie en goed humeur werken aanstekelijk. Hij is vriendelijk, nederig en een goed persoon."

Donderdag moet Anderlecht in Europa opnieuw aan de bak. "De Europa League is in onze ogen even belangrijk dan de competitie", verwijst Sardella naar de heenwedstrijd tegen Ludogorets. "We gaan naar Bulgarije om te winnen. Het zal een fel bevochte wedstrijd worden. Tegen Seraing toonden we dat we zulke wedstrijden kunnen winnen".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.