"Steeds meer Anderlecht-fans ontdekken Futsal"

VRIJDAG, 17 FEBRUARI 2023, 09:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vanavond om 21.15 uur ontvangt RSCA Futsal rode lantaarn Pibo Belizia in de Alfa Sun Indoor Arena, vijf dagen later reist Charleroi naar Roosdaal voor de tweede leg van de halve finale van de Belgische beker. Martin Baert, vader van sportief directeur Lieven Baert, noemt drie zaken die de club een enorme boost hebben gegeven.

"Allereerst is er het verhaal van de verhuis naar Belleheide, vervolgens is de samenwerking met Anderlecht tot stand gekomen en tot slot hebben we ons gekwalificeerd voor de Final Four van de Champions League."

Alfa Sun Indoor Arena
"Ineens hebben we een eigen hal, terwijl andere clubs in België een sporthal moeten huren. Dat is echt uniek en het betekent ook dat we de hal specifiek voor futsal hebben kunnen inrichten, met een juweeltje van een vloer."

Ook de samenwerking met Anderlecht is een succes.
"Steeds meer Anderlecht-fans ontdekken onze sport en de club reageert goed op sociale media. Qua imago genieten we nu van een ander imago dan onder de naam Halle-Gooik."

Champions League Final Four
"Nadat we ons hadden geplaatst voor de Final Four werden we over de hele wereld ontdekt. Onze coach Luca Cragnaz werd uitgenodigd voor een seminar voor topcoaches in Spanje en mijn zoon Lieven wordt overal ter wereld gevraagd voor lezingen over ons succesverhaal."

Een Clasico in de finale?
Ondertussen leerde RSCA Futsal ook de andere kant van de medaille kennen. Zo zag Anderlecht zijn topspits Fits in de wintermercato door Inter Movistar weggekaapt worden uit Madrid. "In België verwijten amateurclubs ons dat we op een hoger niveau boksen dan professionele clubs. Welnu, in Europa is de kloof nog groter tussen RSCA Futsal en de andere grote clubs in Spanje, Italië en Portugal, die vijf keer zoveel budget hebben. We kunnen die kloof met de Europese top alleen verkleinen als er in België een futsalcultuur ontstaat. En ja, die ontwikkelt zich. Het is een goede zaak dat steeds meer veldclubs ook deelnemen aan futsalcompetities. Zo zouden we een bekerfinale Anderlecht-Standaard kunnen zien, een Clasico die tijdens het paasweekend zeker veel volk naar het Tolhuis in Gent zou lokken. Voorlopig kunnen we alleen maar dromen van een resultaat zoals dat van de Copa del Rey in Spanje, die drie dagen na elkaar 8.000 toeschouwers trok van de kwartfinales tot de finale. De Spaanse federatie had een miljoen euro begroot voor het hele bekerevenement."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.