Debast: "Volgende keer moeten we beter starten"

VRIJDAG, 17 FEBRUARI 2023, 14:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Samen met zijn collega-verdedigers zag Zeno Debast sterretjes in de aanvangsfase van de partij tegen Ludogorets. Na afloop wond hij er dan ook geen doekjes om. "We zijn niet goed aan de wedstrijd begonnen, we waren niet klaar", gaf hij toe voor de microfoon van Sporza.

"We verdedigden niet agressief", vertelde Debast over dat openingskwartier. "Nadien namen we de wedstrijd wel goed in handen en kwamen er ook kansen. Die moet je dan natuurlijk wel afmaken om de wedstrijd te winnen. Dan zou de tweede helft ook gemakkelijke geweest zijn."

"Ludogorets was vooral gevaarlijk op de counter met hun drie snelle spitsen", aldus Debast. "Dat wisten we vooraf. We hadden iets beter georganiseerd en klaar moeten zijn op die momenten. We wonnen ook de eerste duels niet. Volgende keer moeten we beter starten."

Debast verlegde regelmatig het spel met zijn lange crosses, maar de voorzet als vervolg van de actie bleef vaak uit. "Met Islam hebben we nu een ander type spits. We weten dat die ballen dan goed moeten komen. De openingen lagen er en de kansen waren er, maar die moet je natuurlijk afmaken."

"De lessen van vandaag gaan we meenemen naar de thuismatch volgende week. Dan zullen we er alles aan doen om te winnen en door te stoten. De volgende ronde is ons doel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.