Anderlecht speelt gelijk in geanimeerde wedstrijd

ZONDAG, 19 FEBRUARI 2023, 20:35 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 2-2 gelijkgespeeld in Kortrijk en daarmee moet het tevreden zijn. In een erg open wedstrijd speelde Anderlecht een uitstekend eerste kwartier, maar het morste met kansen. Kortrijk kwam beter in de match, maar Dreyer opende de score met een knappe plaatsbal. Na rust klom Kortrijk op en over Paars-wit dat de wedstrijd uit handen gaf. Uiteindelijk zorgde een misverstand bij Kortrijk toch nog voor de gelijkmaker van Murillo. Anderlecht blijft in de running voor een plaats in de top-8.

Na twee minuten had Anderlecht al twee mogelijkheden gecreëerd. Raman trapte naast en Slimani in het zijnet. Na 6 minuten had Anderlecht wel op voorsprong moeten klimmen. Murillo bereikte via Slimani Raman, maar hij slaagde er niet in om de bal in een hoek te plaatsen. Na tien minuten kreeg ook de thuisploeg een grote kans via D'Haene, al was er mogelijk sprake van buitenspel. Weer een kans op het kwartier voor Paars-wit. Slimani liep goed, maar Vandenberghe stond opnieuw in de weg. Een kleine tien minuten later kreeg de Algerijn weer een goede kans, maar hij punterde de bal naast. Kortrijk had ondertussen al gereageerd via Gueye en Messaoudi.

Anderlecht kende een zwak moment op het half uur en de thuisploeg zette zich door. Gueye miste een voorzet en meteen daarna tikte Verbruggen een schouderbal van Selemani over. Vertonghen ontzette ook nog eens net op tijd met het hoofd. Paars-wit diende zich dringend te herpakken. Dat deed het met brio via Anders Dreyer in de 40ste minuut. De Deen krulde de bal mooi in doel na een corner en hij werkte daarmee de moeilijkste kans af van Paars-wit. Net voor rust kreeg Messaoudi weer te veel ruimte. Verboomen trapte echter niet in de schwalbe van de aanvaller. Net voor rust trapte Henen nog een goede kans voor Kortrijk over. Een boeiende eerste helft met veel kansen voor beide teams.

De thuisploeg zette na rust zijn goede periode voort. Anderlecht reageerde via een uitbraak, maar Raman wachtte te lang om af te drukken. Op de corner gleed Dreyer weg waardoor Messaoudi een boulevard aan ruimte kreeg. Sardella kon niets meer doen als laatste pion en Verbruggen redde nog, maar Kadri was gevolgd en maakte gelijk. Anderlecht moest het spel ondergaan en ging kopje onder in de 66ste minuut. Selemani zette voor na een corner en aan de tweede paal kon Silva ongehinderd binnen duwen.

Anderlecht had nog een klein half uur om de bakens te verzetten. Riemer bracht Amuzu, Stroeykens en Diawara. Bij Kortrijk kwam ex-Anderlechtspeler Bruno in het veld. Stroeykens bediende knap Amuzu, maar de hoek was te scherp om af te werken. In de 82ste minuut kreeg Paars-wit een enorm geschenk van Kortrijk. Een misverstand tussen D'Haene en Vandenberghe zorgde ervoor dat Murillo met de bal kon gaan lopen. De Panamees bleef rustig en liep de 2-2 in doel. Anderlecht had zelfs nog de zege kunnen grijpen in de slotfase. Slimani kopte een uitstekende kans naast. De Algerijn zat wel al een tijdje door zijn beste krachten heen.

Anderlecht kreeg zeker genoeg kansen om deze wedstrijd te winnen, maar na de 2-1 achterstand mag het uiteindelijk niet mopperen met een gelijkspel. Na de Europese wedstrijd van donderdag wacht de classico tegen het onvoorspelbare Standard.