Anderlecht sleept journalist Humo-artikel voor rechtbank

WOENSDAG, 22 FEBRUARI 2023, 21:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht kondigt aan dat het juridische stappen zal ondernemen tegen Jan Hauspie, de Humo-journalist die een tweetal weken geleden het ophefmakende artikel over de werking van de club schreef. "De publicatie van deze artikels berokkent ondubbelzinnige schade aan RSC Anderlecht", zo klinkt het.

"Door een foutief beeld te schetsen van de dagelijkse werking binnen de club, ontstaat immers onrust bij supporters, klanten, partners, medewerkers, (potentiële) spelers en het grote publiek", schrijft Anderlecht op zijn website.

"De club is van mening dat de journalist de wettelijke zorgvuldigheidsnorm heeft geschonden en fouten heeft gemaakt bij het schrijven van de artikels. Het is ook niet de eerste keer dat de journalist in kwestie op deze manier over de club bericht."

Anderlecht zal Hauspie nu dus dagvaarden. "Anderlecht wil benadrukken dat het de persvrijheid hoog in het vaandel draagt, zolang de wetgeving en de rechten van de club gerespecteerd worden", zo besluit het bericht
.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.