Verbruggen: "Hier droom je van als kind"

VRIJDAG, 24 FEBRUARI 2023, 08:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met drie gestopte strafschoppen op drie Bulgaarse pogingen was Bart Verbruggen de paars-witte held van de avond. Na afloop werd hij dan ook druk gesolliciteerd door de media. "Elke ronde doorstoten na penalty's? Mij zul je dan niet horen klagen."

"Dit zijn de dingen waar je als kind, voor je voetballer wordt, even van wegdroomt", vertelde Verbruggen na de wedstrijd. "Ik ben blij dat ik vandaag het team kon helpen en dat we door zijn naar de volgende ronde. Dat is belangrijkste."

"Te vroeg om mij specialist te noemen"

Men zegt vaak dat strafschoppen een loterij zijn, maar Verbruggen en Anderlecht doen alvast alles om die loterij naar zijn hand te zetten. "De hele staf is er enorm mee bezig", aldus Verbruggen. Hij vertelde hoe hij tips krijgt over de strafschopnemers van de tegenstander. "Van sommige spelers had ik dus een vermoeden waar ze zouden trappen, maar je bent nooit zeker. Het is altijd een spelletje tussen de trapper en de keeper. Ik probeerde het initiatief bij hen te leggen en gelukkig lukte dat."

"Of ik een penaltyspecialist ben? Ik heb het nog niet veel meegemaakt in mijn nog jonge carrière. Dus of ik me al een specialist kan noemen, dat weet ik niet. Het is nu twee keer zo gelopen en twee keer gelukt (ook tegen Lierse in de Beker van België, red.). Ik hoop dat ik zo door kan doen."

"Gelukkig schoten wij wel binnen"

"Natuurlijk proberen we het voor de penalty's af te maken. Of zelfs voor de verlengingen. En als het met verlengingen moet in de verlengingen. Maar dat lukte niet. Dan is het fijn dat we genoeg jongens hebben die het hoofd koel kunnen houden en een penalty binnen trappen. Dat is een kwaliteit van de ploeg."

"Gelukkig schoten wij onze eerste drie strafschoppen allemaal binnen. Anders hadden we niet zoveel aan mijn reddingen", aldus Verbruggen. "Na mijn derde redding kwam het besef dat we doorstoten als Yari zou scoren. Gelukkig deed hij dat."

"Iedereen is gretig om te leren"

"We wisten vooraf dat ze goed verdedigen en goed counteren, dat zagen we in de uitwedstrijd ook", vertelde Verbruggen over de wedstrijd zelf. "Ook toen hadden we het overwicht met meer balbezit en meer kansen. Alleen waren zij gevaarlijk op de counter. Dus we wisten dat dat vandaag opnieuw zou gebeuren."

Ondanks de hoge druk bleef Anderlecht altijd proberen om uit te voetballen. Soms tot op het randje toe. "Dat zullen we analyseren om dit als ploeg te blijven verbeteren. Dat is het leuke aan dit team: iedereen is blij, maar ook heel gretig om te leren. Dat geeft goede hoop."

"Genieten van fans die naam scanderen"

Volgende week al wacht de 1/8e finale. "Ambitie heb je altijd. Anders speel je niet voor Anderlecht. Maar we bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Nu hebben we zondag eerst een belangrijke wedstrijd tegen Standard. Wie ik hoop te loten? Maakt niet uit. En als we elke ronde doorstoten via strafschoppen, hoor je mij niet klagen."

Maar eerst nog even genieten. "Fantastisch als de fans na afloop je naam scanderen. Die steun waardeer ik heel erg. En dan wil ik hen wat teruggeven."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.