Ilay Camara tekent profcontract tot 2025

VRIJDAG, 24 FEBRUARI 2023, 21:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - 1B Ilay Camara ziet zijn sterke prestaties bij de RSCA Futures beloond met een eerste profcontract. De 19-jarige speler heeft zijn lot tot 2025 aan Anderlecht verbonden. "Ondanks de interesse van andere clubs heeft Ilay beslist om zijn ontwikkeling verder te zetten bij RSCA en daar zijn we uiteraard heel tevreden mee", zegt Jean Kindermans.

Camara speelt sinds 2019 voor Anderlecht. Daarvoor voetbalde hij bij SC Keerbergen en OH Leuven. "Ilay heeft zich sinds zijn overstap, ondanks de moeilijke corona-periode, vlot aangepast en ontwikkeld. Hij heeft dit seizoen bij de RSCA Futures al een aantal knappe prestaties neergezet", aldus hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans.

Anderlecht omschrijft Camara als een polyvalente speler die zowel op de rechtsback, als winger en centrale verdediger uit de voeten kan. "Ilay is een technisch vaardige speler, met veel volume en hij speelt altijd met veel intensiteit", weet CEO Sports Jesper Fredberg. "Hij maakte al veel progressie bij de RSCA Futures. We kijken ernaar uit om hem dit seizoen aan het werk te zien in de Promotion Play-offs en we zullen hem blijven pushen om zijn ontwikkeling verder te zetten."
 


 




anderlecht-online forum