Anderlecht laat winst glippen na rust

ZONDAG, 26 FEBRUARI 2023, 20:39 - TCV

WEDSTRIJDEN De classico is op 2-2 geëindigd na een aangename wedstrijd. Standard kwam voor het kwartier met wat geluk op voorsprong. Anderlecht reageerde nog voor rust en via Slimani klom het op en over Standard. Na rust kende Anderlecht een sterke periode met enkele kansen, maar het was Standard dat scoorde via Sardella die een voorzet ongelukkig in eigen doel verwerkte. Anderlecht schiet niet ernorm veel op met dit punt, zeker met moeilijke wedstrijden in het verschiet tegen Gent en Cercle, rechtstreekse tegenstanders voor de top-8.

Het spel ging in de beginfase goed op en neer. Ohio dwong Verbruggen tot de eerste redding na bijna vijf minuten. Anderlecht combineerde goed in minuut negen, maar Amuzu kon net niet besluiten. Standard klom net voor het kwartier op voorsprong. Balikwisha passeerde Sardella te gemakkelijk en zijn voorzet werd door Dreyer ongelukkig geraakt. De bal belandde voor de voet van Ohio die daardoor geen buitenspel stond. De spits, die net voor Verbruggen stond, werkte rustig af met een hakje. Anderlecht reageerde via Dreyer en een hard schot van Verschaeren.

Standard hield alles goed onder controle totdat Fosey Amuzu op snelheid raakte in het strafschopgebied. Slimani's penalty was niet goed geplaatst, maar gelukkig wel hard genoeg om Paars-wit op gelijke hoogte te brengen. Vier minuten later bracht de Algerijn Anderlecht op voorsprong. Verschaeren stuurde Amuzu knap diep. Slimani werkte de gemeten pass met de knie voorbij Bodart. Een bewogen eerste helft met een sterke Verschaeren en Amuzu.

Net na rust scheelde het niet veel of het stond 2-2. Deze maal was Fosey sneller dan Amuzu, maar Zinckernagel plaatste net naast. Anderlecht liet zich niet kennen en begon aan een sterk kwartier. Slimani bediende Ashimeru, maar de Ghanees controleerde de bal in plaats van meteen te besluiten. Tien minuten na rust strandde een schot van Verschaeren op de benen van Noubi die zijn lege doel beschermde. Doelpunten van Slimani en van Diawara werden afgekeurd vanwege nipt buitenspel.

Een gemene fout van Ohio op Sardella zorgde voor wat oproer. Lardot hield het bij geel voor de spits en ook voor Amuzu die te fel reageerde. Standard profiteerde meteen toen Paars-wit wat gas terugnam. Een harde voorzet van Zinckernagel werd ongelukkig door Sardella in eigen doel verwerkt. Tien minuten voor tijd werd een boze Diawara door Refaelov vervangen: duidelijk een tactische wissel van Riemer. De wedstrijd werd slordiger in de slotfase en daar werden nog zes minuten extra time aan gekoppeld. Bovendien had Anderlecht ook nog de Europese wedstrijd in de benen. Donnum trapte nog net over en Anderlecht probeerde nog, maar meer jus zat er niet meer in de benen.

De strijd voor de top-8 is nog lang niet gestreden, zeker met confrontaties tegen Gent en Cercle Brugge op de agenda.

Score: 2-2
Goal(s): -1 Ohio (13'), 1-1 Slimani pen (33'), 2-1 Slimani (37'), 2-2 Sardella own (68')

Anderlecht:Verbruggen, Murillo, Debast, Vertonghen, Sardella, Diawara (Refealov 79'), Ashimeru, Verschaeren (Arnstad 87'), Amuzu, Dreyer (Stroeykens 87'), Slimani
Standard:Bodart, Bope, Cimirot, Lafis, Fosey, Donnum, Melegoni (Noubi 46'), Alzate, Balikwisha (Canak 83'), Zinckernagel (Davida 90+4'), Ohio (Emond 71')

Geel: Melegoni 43', Slimani 54', Ohio 64', Amuzu 64'

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Lotto Park