Perschef Anderlecht liet foto's Van Eylen verwijderen

DONDERDAG, 2 MAART 2023, 16:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Persagentschap Belga heeft in de marge van de Europese uitwedstrijd van Anderlecht in Ludogorets twee foto's van Catherine Van Eylen, de vrouw van niet-uitvoerend Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute, uit de databank laten verwijderen. Dat gebeurde op vraag van de perschef van Anderlecht.

Na het beruchte Humo-interview van Jan Hauspie was er heel wat te doen over het feit dat Van Eylen als mede-zaakvoerster van de nv van Vandenhaute aan Anderlecht factureert. Toen zij als echtgenote van de Anderlecht-voorzitter mee naar Bulgarije reisde, maakte een persfotograaf van Belga foto's toen zij op het vliegtuig stapte.

De foto's verschenen echter niet in de databank waaruit media kunnen putten. Nieuwswebsite Apache vernam van twee onafhankelijke bronnen dat de perschef van Anderlecht heeft aangedrongen om ze te verwijderen. Hij wilde enkel foto's van spelers en leden van de staf. Een van de foto's verscheen wel op sociale media (zie post onderaan dit artikel).

Belga-hoofdredacteur Hans Vandendriessche bevestigt dat de foto's verwijderd werden. Volgens hem omdat Van Eylen als privé-persoon meereisde. "We hebben al die tijd de afspraak gerespecteerd dat we haar daarbij niet in beeld brengen. Een foto waarop te zien is dat ze in het vliegtuig stapt, is om die reden ingetrokken", vertelt Vandendriessche aan Apach. Hij voegt eraan toe dat die afspraak niet geldt op publieke plaatsen. Foto's van Van Eylen op de tribune werden door Belga wel aangeboden aan haar klanten.

Apache vernam eveneens dat Vandenhaute ook bij het gala van de Gouden Schoen aan de redacties van VTM en Het Laatste Nieuws opdroeg om geen foto's met Van Eylen te publiceren.
 





anderlecht-online forum