Verdiend gelijkspel voor Anderlecht

DONDERDAG, 9 MAART 2023, 20:54 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 1-1 gespeeld tegen de Spaanse subtopper Villarreal. De Spanjaarden kwamen voor rust op voorsprong, maar in een goede tweede helft van Paars-wit maakte Dreyer met een knap schot gelijk. Anderlecht speelde een zeer degelijke wedstrijd, ook al resulteerde dat niet in een hoop kansen. De terugwedstrijd wordt uiteraard bijzonder zwaar, maar de hoop op kwalificatie blijft na vandaag nog in leven.

Anderlecht begon niet slecht, maar verder dan een afgekeurd doelpunt van Raman kwam het niet. Na een kwartier namen de Spanjaarden de wedstrijd onder controle. Vooral de gevaarlijke Chukwueze werd op rechts gezocht. Na 23 minuten kreeg hij een goede kans, maar hij raakte de bal niet goed. Anderlecht reageerde meteen via een goede kans voor Raman, maar zijn poging in een tijd belandde te centraal in doel van Reina. Bij de tweede poging van Villarreal was het wel raak. Murillo, die een sterke wedstrijd speelde vandaag, stond nog hoog na balverlies van zijn team en er gaapte een groot gat op rechts waar Trigueros werd bediend en de bal netjes naast Verbruggen in doel deponeede.

Na de 0-1 werd het spel rommelig, onder andere door veel fouten. Doelpuntenmaker Trigueros kreeg in minuut 38 geel en had eigenlijk even later opnieuw geel moeten krijgen toen hij Amuzu omver liep. De Poolse scheidsrechter Frankowski spaarde de Spaanse veteraan. In de absolute slotfase kon Cuenca nog eens uithalen op Verbruggen.

Na rust herpakte Anderlecht zich, al moest Verbruggen zijn beste redding uitvoeren op een plaatsbal van Baena. Op een uitbraak speelde Amuzu na balverlies van Trigueros Dreyer aan. De Deen leek het momentum te verliezen door terug te kappen, maar hij haalde hard uit en knalde van ver voorbij Reina. Anderlecht bleef goed spelen en de ingevallen Slimani en Verschaeren probeerden het nog. Een zwak Villarreal kwam pas in de slotfase na rust tot leven met een aantal ervaren invallers, maar de Spanjaarden geraakten buiten enkele rommelige fases niet meer aan kansen.

Opnieuw een goede prestatie van Anderlecht in Europa waar de druk dit seizoen toch wel lager ligt dan in de competitie waar het nog steeds moet achtervolgen. Benieuwd of Paars-wit hetzelfde niveau zondag kan halen tegen Cercle.