Debast: "Gevoel dat we konden winnen"

VRIJDAG, 10 MAART 2023, 14:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het wordt intussen een gewoonte: Zeno Debast die na een Europees duel de pers te woord staat. Gisteren was het niet anders. "Deze prestatie zal ons vertrouwen een boost geven voor de competitie en voor de terugmatch volgende week", vertelde hij aan Sporza.

"Met de hele ploeg hebben we het goed opgelost", begon Debast. "We wisten dat Villareal een hele goede ploeg is. Zesde in La Liga, halve finale Champions League vorig seizoen, Europa League gewonnen. We wisten wat ons te doen stond. Nu, na de match, heb ik zelfs een beetje het gevoel dat we zelfs konden winnen."

Bij het tegendoelpunt stond er plots iemand helemaal vrij. Wat ging er mis? "Ik moet het nog eens opnieuw bekijken. We gaan eruit leren", aldus Debast. "Maar we mogen vandaag vooral blij zijn met het resultaat en de manier waarop. Dit zal ons vertrouwen een boost geven voor de competitie en voor de terugmatch volgende week."

Na de rust was Anderlecht zelfs baas. "Klopt. We wilden de bal zo snel mogelijk heroveren en naar voor te spelen. We hebben snelle en technisch goede spelers. Dus dat was ons plan."

Durft Debast dromen van kwalificatie voor de kwartfinale? "Ik denk het wel. Ik ben van nature een dromer, maar vandaag toonden we dat het mogelijk is. Als we ginder hetzelfde kunnen presteren. Strafschoppen, verlengingen of gewoon een kans afmaken ... Wie weet."

Gisteren Villareal enkele sleutelspelers op de bank en volgende week spelen de Spanjaarden thuis. Eenvoudig zal het dus niet worden. "Sowieso, dat weten we. Maar we gaan er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten."

Maar zondag eerst Cercle. "Europese duels zorgen elke keer voor een vertrouwensboost. Zeker met dit resultaat. Dat kan de ploeg en de fans, want we spelen thuis, vertrouwen geven. Morgen goed recupereren en er zondag vol voor gaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.