"Als je speelt zoals vandaag, zal je veel matchen winnen"

VRIJDAG, 10 MAART 2023, 15:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een knap resultaat en een nog betere wedstrijd. Brian Riemer was dan ook een erg tevreden coach na de partij tegen Villareal. "Wat me vandaag het meest bevalt, is dat het resultaat er kwam door te voetballen op de manier dat wij zelf willen."

Het was een geweldige wedstrijd", aldus Riemer voor de microfoon van Sporza. "Ik voorstelde het vooraf: twee goede ploegen die willen voetballen. Dat kan enkel leuk zijn. Zo zou voetbal moeten zijn, vind ik. Ik hoop dat de mensen ervan genoten vandaag."

De fans die 90 minuten de regen trotseerden, kregen dus gelijk. "Ik vind dat wij de beste supporters hebben die je kan hebben. Ze komen altijd opdagen en steunen ons de hele tijd, zelfs als we 0-1 achter komen. De stuwen ons vooruit en helpen ons als we een achterstand moeten ophalen. Spelen in het Lotto Park, in deze sfeer, dat is amazing."

"Globaal genomen ben ik erg tevreden met onze prestatie vandaag. We domineerden grotendeels en speelden goed. Tegen een goede ploeg. Hen de hele wedstrijd domineren, is misschien wat teveel gevraagd. Maar als ik eerlijk ben, dan denk ik dat we weinig kansen weggaven. Wat belangrijk is. Bij het doelpunt speelden ze een tegenaanval erg goed uit en reageerden wij niet scherp genoeg. Maar we kwamen goed terug. En als er, na de rust, één ploeg verdiende om te winnen, dan waren wij dat."

In de tweede helft was Anderlecht heer en meester. "Alle lof voor de spelers. De fysieke inspanning die ze leverden, was enorm. Hoe we hen bleven onder druk zetten, was straf. Je ziet dat zelfs voor een goed team als Villareal het niet gemakkelijk is wanneer je onder druk gezet wordt. We bleven erin geloven en het publiek stuwde ons vooruit. Ik wilde dat we gewonnen hebben. Het resultaat is iets waaraan we kunnen werken. We misten de grote kansen die we na de rust kregen. Dat is een werkpunt."

"Ik heb nooit gedacht dat het na de heenwedstrijd al over zou zijn. Ik heb veel vertrouwen in mijn ploeg. We hebben dit seizoen al getoond dat we goed kunnen presteren, zelfs tegen de beste teams. Vandaag bevestigt dat. Wat me vandaag het meest bevalt, is dat het resultaat er kwam niet door geluk of door in ons eigen strafschopgebied te kruipen, maar door te voetballen op de manier dat we willen. We toonden dat we goed genoeg zijn om dat te doen."

Det moet vertrouwen geven voor zondag. "Zelfvertrouwen is alles in het voetbal", aldus Riemer. "Sinds mijn komst, zag ik al veel momenten die ons zelfvertrouwen moeten geven. We speelden al veel goede wedstrijden. Soms kenden we wat ongeluk met de resultaten. Als je speelt zoals vandaag, zal je veel matchen winnen. Dat is een geweldig gevoel voor een speler en een coach."



anderlecht-online forum